pit 28 kłopoty z wysyłką
pit 28 kłopoty z wysyłką
Nie mogę wysłać pit 28 pojawia się komunikat :wystąpiły błędy podczas tworzenia pliku XML z zeznaniem pit-28(16)(za 2012) wysyłanie nie może być kontynuowane.Nie mam pojęcia o co chodzi ,w 2011r. wysyłałem też pit i nie było żadnych problemów choć wszystkie dane w pit za 2012 są takie same jak w pit 2011.
Re: pit 28 kłopoty z wysyłką
mam identyczny problem..
Miałem identyczny problem. Pomogło ponowne wskazanie właściwego urzędu skarbowego. Mojego PITa robiłem z pomocą wcześniejszej wersji i być może po aktualizacji coś się zmieniło.
verre napisał(a) :
> Miałem identyczny problem. Pomogło ponowne wskazanie właściwego urzędu
> skarbowego. Mojego PITa robiłem z pomocą wcześniejszej wersji i być może po
> aktualizacji coś się zmieniło.
Dzięki za pomoc - dokładnie w tym leżał problem :)
Dzięki za pomoc - dokładnie w tym leżał problem :)
Mam również problem z wysyłką. Do tej pory,czyli w zeszłych latach,pokazywał program błędu Urzędu Skarbowego i pokazywał tabelę z wykazem urzędów,po wybraniu odpowiedniego,zeznanie wysyłało się poprawnie. Teraz mam info tylko o jakimś błędzie ale okno wyboru urzędu się nie pokazuje...
verre napisał(a) :
Zrobienie PIT'u nową wersją (import z 2011) też powoduje błąd przy wysyłce i trzeba ponownie wybrać US. Ale zrobienie PIT'u nową wersją a wysłanie wersją 'starą' 1.4.3.1 powoduje prawidłowe wysłanie deklaracji bez konieczności aktualizacji pola urząd skarbowy, więc myślę że w nowej wersji coś się pomieszało w bazie urzędów skarbowych
Zrobienie PIT'u nową wersją (import z 2011) też powoduje błąd przy wysyłce i trzeba ponownie wybrać US. Ale zrobienie PIT'u nową wersją a wysłanie wersją 'starą' 1.4.3.1 powoduje prawidłowe wysłanie deklaracji bez konieczności aktualizacji pola urząd skarbowy, więc myślę że w nowej wersji coś się pomieszało w bazie urzędów skarbowych
Też sobie podobnie poradziłem. Wpisałem kod urzędu,program pokazał mi błąd,więc wpisałem pełna nazwę urzędu i wtedy program mnie "wpuścił" do bazy urzędów.Mogłem wtedy wpisać kod urzędu lub wybrać z listy i zeznanie "poszło":)
Błąd poprawiłem. Do pobrania nowa wersja.
Dziękuję, wysyłka działa już prawidłowo