PIT-28 błędy

Ares

Re: PIT-28 błędy

Post autor: Ares »

Wysłałem kilkanaście PIT-28 i wszystko poszło dobrze. Dane się dobrze importują zarówno Pit-28 2014 => PIT-28 2015, jak i inny PIT 2014=> Pit-28 a także z BR IPS =>Pit-28. Do załączników PIT-28A/B również dane przechodzą prawidłowo. Innych załączników nie testowałem, bo nie było na razie potrzeby.
Ogólnie program działa dobrze jeśli chodzi o PIT-28. Trochę brakuje przycisku do pobierania kwoty do autoryzacji podpisu z poprzedniego zeznania i trzeba otwierać za każdym razem PITy2014 aby podglądnąć kwotę. Zmieniło się coś z listą urzędów skarbowych, bo po imporcie danych z poprzedniego roku, program nie rozpoznaje US i trzeba wybrać z listy (dotyczy to adresu np. od zawsze adres jednego US w programie był ... Plac Targowy 3, w 2014r trzeba było poprawiać na .. Pl. Targowy 3, a w 2015 ponownie jest ... Plac Targowy 3).
To na razie tyle uwag na początek
Pozdrawiam

TomiLee26

Post autor: TomiLee26 »

O tym nie pomyślałem. Bardzo możliwe, że ESET blokuje program. Jutro rano pokombinuję i podzielę się uwagami.

Pozdrawiam. TomiLee

M.K. napisał(a) :
> Tutaj >> http://www.dobry.pl/pliki/ssllibs.zip << są spakowane moduły
> ssl*, które nie powinny być potrzebne, może o czymś zapomniałem.
>
> Trzeba rozpakować bezpośrednio do katalogu programu. Jeśli nie pomogą to przynajmniej
> nie zaszkodzą.
>
> M.K.
>
> PS. A firewall nie blokuje połączenia?

korczulas

Post autor: korczulas »

Biblioteki SSL pomogły. Po ich wgraniu PIT wysłany OK, wcześniej był błąd "usuń blokadę".
To nie był firewall, sprawdzone poprzez to, że najpierw reguły wychodzącego ruchu zmieniłem (i nic), potem wgrałem biblioteki i nie ruszałem reguł (i wtedy wysyłka poszła OK).

TomiLee26

Post autor: TomiLee26 »

Korczulas miał rację. Bez dotykania czegokolwiek w ESET Smart Security wgrałem podesłane biblioteki SSL do katalogu z programem. Tym razem zostało wysłane elektronicznie bez żadnego problemu.

Pozdrawiam. TomiLee

korczulas napisał(a) :
> Biblioteki SSL pomogły. Po ich wgraniu PIT wysłany OK, wcześniej był błąd
> "usuń blokadę".
> To nie był firewall, sprawdzone poprzez to, że najpierw reguły wychodzącego
> ruchu zmieniłem (i nic), potem wgrałem biblioteki i nie ruszałem reguł (i
> wtedy wysyłka poszła OK).

zolza102

Post autor: zolza102 »

ten sam problem - usuń blokadę, po rozpakowaniu bibliotek pomogło - deklaracja PIT-28 wysłana :)

PMK

Post autor: PMK »

Mam drobny problem z programem. Niestety nie sumuje mi automatycznie kwot ryczałtu od stycznia do listopada (albo ich nie wyświetla), a po ręcznym wpisaniu sumy pojawia się błąd (wartość niezgodna z obliczoną).
Może coś wprowadzam źle po drodze, ale nigdy nie miałem podobnego problemu z wcześniejszymi wersjami programu.

wla.gle

Post autor: wla.gle »

Rubryka 117 - zaznacz kwadrat 3 jeżeli nie korzystasz ze zwolnienia i wtedy sumuje i wyświetla.

PMK

Post autor: PMK »

wla.gle napisał(a) :
> Rubryka 117 - zaznacz kwadrat 3 jeżeli nie korzystasz ze zwolnienia i wtedy
> sumuje i wyświetla.

Dziękuje! Przeoczyłem tę rubrykę : )

plis

Post autor: plis »

Witam. Niby zainstalowałem najnowszą wersję, a jednak mam problemy z importem danych z PIT2014. Oprócz tego, nie tworzy identycznego zestawu formularzy a pomija PIT28 (załącznik A jest).

zolza102

Post autor: zolza102 »

problem z udziałem procentowym w PIT 28 poz. 55 i 56, niby samo wylicza procent, ale po aktualizacji do wersji 55 wyrzuca, że wartość jest niezgodna z obliczoną? ja nic nie zmieniałam, chciałam wysłać z aktualnej wersji programu a tu klops.

Zablokowany