PIT 2019

Pytania i informacje związane z rozliczaniem pit-ów za 2019 rok
zoltrax

Re: PIT 2019

Post autor: zoltrax »

Szkoda, że program PIT-y 2019 będzie późno. Od początku korzystałem z tego programu, ale w tym roku w związku z wyjazdem za granicę na kilka tygodni rozliczyłem swoja całą rodzinę (7 osób) za pomocą programu e-pity 2019 (https://www.e-pity.pl/). Poszło bardzo sprawnie i błyskawicznie wysłane przez e-deklaracje z kodem 200. Pobrałem UPO i mam już rodzinkę rozliczoną. Jak się komuś spieszy i ma do rozliczenia kilka PIT-ów swojej rodziny czy przyjaciół, to myślę, że warto skorzystać z programu e-pity 2019. Te podane terminy mają charakter informacyjny i nie ma przeszkód w wcześniejszym wysłaniu PIT. Na pewno wolałbym też robić to na sprawdzonym programie p. Marcina, ale czas mnie gonił :)

M.K.

Post autor: M.K. »

Nie ma to jak kryptoreklama.

snykwa

Post autor: snykwa »

Ja ufam programowi Pana Marcina i najwyżej poczekam na PITy 2019 albo skorzystam z Asystenta. Tym bardziej, że rozliczenie przed 15 lutego nic nie daje jeśli chodzi o zwroty. Na pewno nie przesiądę się na inny program. Nigdy mnie nie zawiódł a okres oczekiwania wynika z corocznych (to skandal) zmian formularzy podatkowych. Nawet zmiany wysokości podatku, kosztów i ulg dla 26 lat (do) można było zacząć od nowego roku podatkowego. Stąd wynika okres oczekiwania bo trzeba dostosować formularze i przetestować obliczenia.

PIT2019

Post autor: PIT2019 »

Nie ma to jak kryptoreklama. Popieram p. Marcina
Ciekawe skąd ten pan miał dla 7 osób PIT-y 11 ? Dobre ja czekam jeszcze za poprawkami w programach płatniczych a proszę mi wierzyć mam troche osób do obróbki i nie odważę się z wydaniem PIT 11. A tu gość obrobił już komp..
Prośba do zoltraxa może byś mi pomógł w wypełnieniu rozliczeń .

Aga K-S

Post autor: Aga K-S »

Insert dopiero w dniu wczorajszym wygenerowal poprawne deklaracje pit-11 i umożliwił ich wysyłkę. A więc mi również ciężko uwierzyć w zrobione już deklaracje roczne.
No, chyba że są zerowe. 🤪😆

Optima

Post autor: Optima »

Aga K-S pisze:
> Insert dopiero w dniu wczorajszym wygenerowal poprawne deklaracje pit-11 i
> umożliwił ich wysyłkę. A więc mi również ciężko uwierzyć w zrobione już
> deklaracje roczne.
> No, chyba że są zerowe. 🤪😆

Już nie przesadzajmy z tym brakiem pIT-11 - bo problem dotyczy tylko osób <26 roku życia.

Choć też uważam, że post to zwykła ściema - nikt tak idiotycznie nie pisze - wygląda dokładnie jak opłacane opinie na portalach typu ceneo.pl

Cezary+1

Post autor: Cezary+1 »

Program do księgowania (z którego od lat korzystam) umożliwia wypełnienie i wysyłkę PIT 11 i 4R. Bez problemu.

Optima

Post autor: Optima »

Wysyłkę TAK - ale czy prawidłowo zostały ujęte przychody osób zwolniony z podatku, które złożyły i które nie złożyły oświadczenie?
Poczytaj - jak zmienia się z dnia na dzień stanowisko MinFin w tym zakresie.

Zablokowany