Witam.
Proszę o sprostowanie jeżeli się mylę w rozliczeniach.
Jarograf tylko z uwv
Loon 8929euro
Loonheffling 954euro
Średni kurs 4,33 zł
W pit zg w pozycji 25 przeliczony zarobek tj 38662.57zł i w pozycji 26 podatek 4130.82zł .
Przeniesiony oczywiście do pit 36 pozycję 111 i 113
Wychodzi suma do zapłaty 2184zl.
Ulgi oczywiście przy zasiłku nie stosowałem bo nie można.
Czy jest to właściwa suma do zapłaty?
Uwv Holandia i rozliczenie pit 36
Re: Uwv Holandia i rozliczenie pit 36
Wg Twoich wyliczeń - tak
Przypomnę tylko, że
- kurs przyjmujemy do czterech miejsc po przecinku, np. 4,2625
-przeliczamy kursem każdą wypłatę
Przypomnę tylko, że
- kurs przyjmujemy do czterech miejsc po przecinku, np. 4,2625
-przeliczamy kursem każdą wypłatę
Super , dziękuję za sprawdzanie. A mam takie pytanie , osoba ta posiada dwa meldunki , polski i holenderski i od 10 lat nie zjeżdżała do kraju , nie ma interesów życiowych poza meldunkiem , więc czy w tym momencie ma obowiązek rozliczenia się z fiskusem w kraju nie będąc jako tako już rezydentem ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
taka osoba powinna mieć certyfikat rezydencji podatkowej uzyskany z Holandii, a następnie zgłosić go od polskiego US.
Definicja certyfikatu wyrażona jest wprost w art. 5a pkt 21 u.p.d.o.f. Zgodnie z nią certyfikat to zaświadczenie o miejscu zamieszkania podatnika dla celów podatkowych wydane przez właściwy organ administracji podatkowej państwa miejsca zamieszkania podatnika.
Definicja certyfikatu wyrażona jest wprost w art. 5a pkt 21 u.p.d.o.f. Zgodnie z nią certyfikat to zaświadczenie o miejscu zamieszkania podatnika dla celów podatkowych wydane przez właściwy organ administracji podatkowej państwa miejsca zamieszkania podatnika.
Tak też wyczytałem.dziękuje jeszcze raz za pomoc.