PIT-36 Problem z dodaniem nowego załącznika do zaimportowanego zestawu z 2018
PIT-36 Problem z dodaniem nowego załącznika do zaimportowanego zestawu z 2018
Importuję rozliczenie małżonków z 2018r - PIT-36. Przenoszą mi się załaczniki PIT-B podatnika i PIT-O. W 2019 małżonek również prowadził działalność gosp. i trzeba dodać PIT-B małżonka. Dodaję go, pojawia się na liście z lewej strony, klikam na niego i w oknie głównym pusto 'biała plama' choć na podglądzie (z lewej) widać formularz. klikam na formularz główny i u góry mam tylko zakładki PIT-36 PIT-B podatnika i PIT-O, nie ma PIT-B małżonka, choć jest dodany i w poz. 445 PIT-36 jest liczba 2. Dodając kolejne PIT-B to dla podatnika jest ok a dla małżonka znowu 'biała plama'.
Wcześniej miałem podobny problem po dołączeniu PIT-ZG, ale po zapisaniu zestawu i ponownym otwarciu PIT-ZG był już dostępny. Natomiast w ww. przykładzie ten sposób nie działa
EDIT:
Przy tworzeniu nowego zestawu PIT-36 i PIT-B podatnika i małżonka, również PIT-B małżonka jest niewidoczny i widzę, że ogólnie problem dotyczy załączników małżonka
Wcześniej miałem podobny problem po dołączeniu PIT-ZG, ale po zapisaniu zestawu i ponownym otwarciu PIT-ZG był już dostępny. Natomiast w ww. przykładzie ten sposób nie działa
EDIT:
Przy tworzeniu nowego zestawu PIT-36 i PIT-B podatnika i małżonka, również PIT-B małżonka jest niewidoczny i widzę, że ogólnie problem dotyczy załączników małżonka
Re: PIT-36 Problem z dodaniem nowego załącznika do zaimportowanego zestawu z 2018
Mam to samo, z załącznikami B i ZG małżonka.
Re: PIT-36 Problem z dodaniem nowego załącznika do zaimportowanego zestawu z 2018
Program PITy 2019 IPS nie pobiera z PITy 2018 IPS roku wszystkich formularzy. Dokładnie to pobiera tylko załączniki - PIT-B, PIT-ZG. Sam formularz PIT-36 z wypełnionymi danymi nie jest importowany.
-
Obecnie w PITy 2019, można otworzyć nowy pusty zestaw formularzy. Następnie wybrać Plik\Importuj\Z PITy 2018 i nie zapisujemy pustego zestawu. Wybieramy zeznanie, z którego chcemy zaimportować dane, wyłączamy kwadrat "Twórz, nowy analogiczny zestaw formularzy" i naciskamy "Importuj".
Problem z wyświetlaniem załączników jest poprawiony
PITy IPS - nie ma możliwości dodania drugiego PIT-O. Nie ma takiej propozycji
Można dodać wiele załączników. Nie wiem w czy jest problem.
M.K. pisze:
> Można dodać wiele załączników. Nie wiem w czy jest problem.
Może... chce drugi załącznik dla małżonka??? Jeden PIT-O dla męża, drugi PIT-O dla żony? Tylko po co?
> Można dodać wiele załączników. Nie wiem w czy jest problem.
Może... chce drugi załącznik dla małżonka??? Jeden PIT-O dla męża, drugi PIT-O dla żony? Tylko po co?