1% podatku - monit

Zgłoś problem, zaproponuj rozwiązanie, zapytaj
OptimoModo

1% podatku - monit

Post autor: OptimoModo »

Czy istnieje możliwość wyłączenia komunikatu o nie przekazaniu 1% podatku, taka opcja była PITy Roczne w PITy IPS nie mogę tego znaleźć.
Albo monit zmodyfikować tak, aby przy weryfikacji można było np przy tym "błędzie" znaczyć checkbox "nie pytaj ponownie" np. w obrębie danego zeznania. Zdarzają się mi często klienci, którzy kategorycznie nie życzą sobie przekazywania 1% podatku, myślę że ułatwi to pracę, a nie jest mega wyzwaniem informatycznym.

wla.gle

Re: 1% podatku - monit

Post autor: wla.gle »

Jest to tylko przypomnienie... o szczytnym celu/
Można zablokować obliczanie pola, komunikat jednak nadal będzie.

OptimoModo

Nie kwestionuje szczytnego celu, bo jestem za przekazywaniu 1%, może sami w tym ułamku decydować na co pójdą nasze podatki. Chodzi o sytuacje kiedy wiemy, że z danego rocznego nie będzie przekazany 1%, bo klient ma takie, a nie inne podejście do tematu.
Weryfikuje dokumenty niekiedy kilkukrotnie lub po przerwie jak wracam do dokończenie zeznania, monit pojawia się też przy wydruku, wtedy odruch jest taki, że "sprawdzam błędy".
Dla mnie dobrym rozwiązanie byłaby opcja, o której napisałem "nie pytaj ponownie" i ograniczyć jej efekt do danego zeznania, aby w kolejnym przynajmniej raz przypomniała o sobie. Nie zawsze celowo pomijamy przekazanie 1% podatku.

Optima

Post autor: Optima »

Można rozważyć - choć podział na błędy "niebieskie" i "czerwone" łatwo pozwala to ignorować.
Najpierw niech zacznie działać PIT-11(25)

M.K.

Post autor: M.K. »

Nie działa ukrywanie komunikatu? (ppm na komunikacie)

M.K.

Post autor: M.K. »

Nie ppm tylko z prawej strony komunikatu ikonka "oko"

OptimoModo

Jak użyłem oka, co w załażeniu jest tym o czym pisałem, nie wiem tylko jak zadziała opcja ukryj we wszystkich formularzach, niestety wyskoczyły błędy zapytań do bazy danych. Po resecie programu było to samo, wiec nie działa jak powinno

OptimoModo

Optima pisze:
> Można rozważyć - choć podział na błędy "niebieskie" i
> "czerwone" łatwo pozwala to ignorować.
> Najpierw niech zacznie działać PIT-11(25)

Niby można, ale automatyczne ignorowanie wyskakujących komunikatów może spowodować rutynę i przegapienie kluczowych błędów.

Zablokowany