poprzedni rok przy zapise nowego rozliczenia
-
poprzedni rok przy zapise nowego rozliczenia
Witam,
mam nowy problem, przeniosłem dane do bazy MS SQL po zainstalowaniu aktualizacji 2.2019.9.1 i mam problem, może błahy, przy tworzeniu nowych rozliczeń. Wyświetlane są one jako rozliczenia za 2018 rok zamiast za 2019, przy zapisie pliku w informacjach jako rok rozliczenia podstawia się 2018 zamiast 2019, nie jest to edytowalne, a przynajmniej ja nie mogę tego zmienić. Za jakiś czas przy szukaniu rozliczenia za 2019 podatnika pojawi się nerwówka.
Edit:
Co ciekawe, po otwarciu tak zapisanego pliku i wybraniu "zapisz jako" rok podstawia się już poprawnie, na razie będę starał się zapisywać dane w ten sposób, nie mniej proszę o pomoc.
mam nowy problem, przeniosłem dane do bazy MS SQL po zainstalowaniu aktualizacji 2.2019.9.1 i mam problem, może błahy, przy tworzeniu nowych rozliczeń. Wyświetlane są one jako rozliczenia za 2018 rok zamiast za 2019, przy zapisie pliku w informacjach jako rok rozliczenia podstawia się 2018 zamiast 2019, nie jest to edytowalne, a przynajmniej ja nie mogę tego zmienić. Za jakiś czas przy szukaniu rozliczenia za 2019 podatnika pojawi się nerwówka.
Edit:
Co ciekawe, po otwarciu tak zapisanego pliku i wybraniu "zapisz jako" rok podstawia się już poprawnie, na razie będę starał się zapisywać dane w ten sposób, nie mniej proszę o pomoc.
Re: poprzedni rok przy zapise nowego rozliczenia
Mam tako samo przy standardowej bazie. Dlatego robię przez Belkę twórz pit na podstawie 2018
A czy w "Nowe rozliczenie" jest rok 2019?
-
przy imporcie z 2018 zapisuje się nowe jako 2018, natomiast przy tworzeniu nowego od podstaw jest poprawnie tj. 2019
Próbowałem uzyskać taki efekt ale mi się nie udało. Jutro znajdę.
A mi na jednym stanowisku zniknęły wszystkie pity z 2019 roku, są tylko te zaimportowane z 2018 i 2017. Baza danych domyślna.
Wczoraj były, dzisiaj nie ma. Program był z dnia 15.02, aktualizacja nic nie zmieniła.
Na pewno ich nie skasowałem, nie ma też ich zapisanych pod 2018 rokiem.
Wczoraj były, dzisiaj nie ma. Program był z dnia 15.02, aktualizacja nic nie zmieniła.
Na pewno ich nie skasowałem, nie ma też ich zapisanych pod 2018 rokiem.
Zniknąć z bazy nie mogą. Nie ma takiej opcji. Proszę o kontakt na priv.
U mnie nowe rozliczenie za 2019 jest zapisywane czasami w 2017. Kopiowane rozliczenia, za 2019, na podstawie 2018 roku są zapisywane w 2018 roku.
u mnie ta sytuacja jest gdy nie zamknę poprzednio robionego rozliczenia (jest na ekranie)
otwórz->2018->eksportuj do nowego 2019-> otwiera zestaw z 2018
otwórz->2018->eksportuj do nowego 2019-> otwiera zestaw z 2018
To jest konkretna wskazówka dla mnie.