Edycja OPISU
Edycja OPISU
Dzień dobry
Brakuje opcji (lub nie potrafię znaleźć) możliwości edycji pola OPIS
Lubię robić sobie adnotację do upierdliwych klientów itp. - i mam potrzebę edytować tego pola by coś dopisać, usunąć.
Proszę o rozważenie takie możliwości.
Brakuje opcji (lub nie potrafię znaleźć) możliwości edycji pola OPIS
Lubię robić sobie adnotację do upierdliwych klientów itp. - i mam potrzebę edytować tego pola by coś dopisać, usunąć.
Proszę o rozważenie takie możliwości.
Re: Edycja OPISU
Na razie tylko poprzez otwarcie rozliczenia i wybór "Zapisz jako".
Zrobione. Będzie w nowej wersji.
Dziękuję
Przy okazji - mnie drażni ten ekran początkowy. Zawsze to jedno kliknięcie więcej.
Przy okazji - mnie drażni ten ekran początkowy. Zawsze to jedno kliknięcie więcej.
Wprowadzę możliwość wyłączenia.
Będzie można wyłączyć w parametrach programu.
-----------------------------
Nieprzeczytany post autor: M.K. » 16 sty 2021, o 11:55
Ponieważ opis z poprzedniego roku "importuje" się podczas tworzenia nowego PIT-u na podstawie 2019 roku to możliwość edycji OPISU z poziomu np. zmiany nazwy lub wręcz z poziomu np. zakładki "Przeglądanie" wydaje się wręcz niezbędne.
Nie wiem również dlaczego edycja opisu miałaby być problemem przy już wysłanym pliku - w końcu opis pliku nie wpływa na integralność wysłanego rozliczenia ?
Nieprzeczytany post autor: M.K. » 16 sty 2021, o 11:55
Ponieważ opis z poprzedniego roku "importuje" się podczas tworzenia nowego PIT-u na podstawie 2019 roku to możliwość edycji OPISU z poziomu np. zmiany nazwy lub wręcz z poziomu np. zakładki "Przeglądanie" wydaje się wręcz niezbędne.
Nie wiem również dlaczego edycja opisu miałaby być problemem przy już wysłanym pliku - w końcu opis pliku nie wpływa na integralność wysłanego rozliczenia ?
Edycja jest dostępna - Rozliczenie / zmień nazwę.
Nie działa gdy plik jest już wysłany (oczekujący lub przyjęty).
Nie usuwa również "starego" opisu.
Działa tylko w momencie pierwszego zapisu (nadawania nazwy), później już nie.
Wysyłam dość sporo PITów, więc najczęściej importuję jakąś ilość z poprzedniego roku "hurtem" a dopiero potem sukcesywnie uzupełniam dane.
Np. wprowadzam przychody, wyliczam podatek należny, apotem czekam na inne informacje od klienta (wpłaty PPE, ulgi, 1% i inne) - i wówczas najczęściej jest potrzeba OPISU rozliczenia.
Pozdrawiam
Nie usuwa również "starego" opisu.
Działa tylko w momencie pierwszego zapisu (nadawania nazwy), później już nie.
Wysyłam dość sporo PITów, więc najczęściej importuję jakąś ilość z poprzedniego roku "hurtem" a dopiero potem sukcesywnie uzupełniam dane.
Np. wprowadzam przychody, wyliczam podatek należny, apotem czekam na inne informacje od klienta (wpłaty PPE, ulgi, 1% i inne) - i wówczas najczęściej jest potrzeba OPISU rozliczenia.
Pozdrawiam