PITy 2020 Asystent - błąd wydruku

Rozmowy o programach IPS i Fundacji Nasza Szkoła
MIRUS011

Re: PITy 2020 Asystent - błąd wydruku

Post autor: MIRUS011 »

Dzień dobry. Ja tez mam ten sam błąd wydruku i nie mogę nic wydrukować, zarówno na drukarce jak i do PDF

M.K.

Post autor: M.K. »

SlawekP

Post autor: SlawekP »

Wykonałem zmianę ustawień na Vistę, wgrałem plik i nadal pojawia się komunikat o błędzie wydruku czy bezpośrednio czy eksportując do PDF.
System Windows 10 32 bit.

mrot

Post autor: mrot »

Dobry wieczór, błąd drukowanie pojawia się również u mnie, ale znalazłem (pracochłonny sposób obejścia problemu):
Należy drukować pojedynczo pit-37, pit-O, oraz UPO, niestety za każdym razem należy zamknąć program i uruchomić go od nowa :(
Każda próba drukowania łącznie kończy się błędami (niezależnie czy do pdf, czy na drukarkę, czy na drukarkę pdf).

Marek

Post autor: Marek »

Witam wszystkich. Wersja 3.2020.6.7 i niedziela poświęcona na badania dotyczące braku wydruku i komunikacie "Wystąpił błąd podczas wydruku"
Sprawdzone na trzech komputerach z Win 7 32-bit i trzech z Win 10 32-bit. Nie pomaga zmiana zgodności na Vista i inne, uruchomienie jako administrator, uruchomienie programu na komputerze, który nigdy nie widział PIT-ów. Na jednej z maszyn z Win 7 udał się wydruk do pdf pustego zeznania.
Wydruk wypełnionego zeznania udał się na maszynie z Win 7 ale 64-bit. Do pdf bo podłączyłem się zdalnie. Z ciekawości sprawdziłem na innej maszynie również z Win 7 64-bit i bezproblemowy wydruk do pdf. PIT-36 + PIT-B + PIT-0 = pdf 16MB

M.K.

Post autor: M.K. »

Hmmm. Ja pracuję na zdalnym pulpicie i maszynach wirtualnych i do tego 64 bit. Może dlatego wszystko działa.
To już coś dla mnie , że na 64 bit udało się, na zdalnym pulpicie udało się. Najdalej od jutra będę pracował nad wydrukiem w 32 bit.

ewarg

Post autor: ewarg »

ja niestety nadal nie mogę wydrukować.
Jestem na maxa rozczarowana zmianami w programie. No i co że darmowy skoro nie działa poprawnie. Zachciało się komuś przerobić cały i popsuć.
Wysłałam i nawet jakbym chciała utworzyć w innym programie to nie będzie wpisanego numeru referencyjnego.
Czy w końcu ktoś naprawi ten błąd?

Mam Windows 10 32bit i ani po jednej stronie, ani po jednym formularzu, ani wydruk na drukarce, ani wydruk do PDF ani zapisanie w PDF nie działa. Wyskakuje "błąd wydruku". Owszem, zapisze PDF ale nie otworzę go - informacja - uszkodzony.
Ostatnio zmieniony 2 mar 2021, o 13:21 przez ewarg, łącznie zmieniany 1 raz.

zepa

Post autor: zepa »

Występuje błąd wydruku, nie mogę wydrukować załącznika PIT-O i PIT-38 jako .pdf. Drukuje tylko 3 strony PIT-O a PIT-38 nie drukuje się wcale - wyskakuje info - błąd wydruku. Co ciekawe PIT-37 się drukuje. Przy próbie wydruku na drukarce program się zawiesza po wyświetleniu kodów błędów.

zepa

Post autor: zepa »

Udało się w końcu wydrukować pity. Metodą wydruk do zainstalowanej drukarki w wersji doPDF10 ponieważ wydruk na drukarkę nie działa i nie działa również wydruk do pdf z programu. Mój system to win 7 32 bit.

marceli_tar

Post autor: marceli_tar »

cyt mrot : "Dobry wieczór, błąd drukowanie pojawia się również u mnie, ale znalazłem (pracochłonny sposób obejścia problemu):
Należy drukować pojedynczo pit-37, pit-O, oraz UPO, niestety za każdym razem należy zamknąć program i uruchomić go od nowa :(
Każda próba drukowania łącznie kończy się błędami (niezależnie czy do pdf, czy na drukarkę, czy na drukarkę pdf).

Tak, ten sposób drukowania osobno i zamykania działa, mi też udało się wydrukować PIT-37 ufff, spróbuje jeszcze PIT-36 i dam znać.

Zablokowany