brak importu kwot autoryzacyjnych
-
brak importu kwot autoryzacyjnych
Dzień Dobry. Nie kupiłem jeszcze nowej licencji ale chciałem zrobić korekty rozliczeń z 2021r i powstał problem z wysyłką - brak importu kwot autoryzacyjnych z poprzednich lat, pomimo ze w 2022 r wszystko działało. Program jest w wersji jednostanowiskowej, nikt nie używa bazy itp. Czy ten problem będzie jakoś usunięty, czy do sporządzania korekt z poprzednich lat trzeba zakupić nowa licencję?
Re: brak importu kwot autoryzacyjnych
Teoretycznie to powinno działać także bez licencji na ten rok.
Musimy to sprawdzić i poprawić.
To może trochę potrwać więc teraz proponuję "ręcznie" wpisywać kwoty.
Pytanie > z którego roku pobierać kwoty autoryzujące dla korekt zeznań z 2021 składanych w 2023r? Może ktoś podpowie z praktyki?
Nie mamy możliwości sprawdzenia tego ponieważ bramka testowa nie kontroluje kwot.
Być może problem w oprogramowaniu zawarty jest w powyższym pytaniu...
Musimy to sprawdzić i poprawić.
To może trochę potrwać więc teraz proponuję "ręcznie" wpisywać kwoty.
Pytanie > z którego roku pobierać kwoty autoryzujące dla korekt zeznań z 2021 składanych w 2023r? Może ktoś podpowie z praktyki?
Nie mamy możliwości sprawdzenia tego ponieważ bramka testowa nie kontroluje kwot.
Być może problem w oprogramowaniu zawarty jest w powyższym pytaniu...
A może teraz wystarczy cofnąć wersję do zeszłorocznej? https://www.dobry.pl/pliki/pityipssetup_za2021.exe
Nie mogę tego teraz sprawdzić.
Nie mogę tego teraz sprawdzić.
-
Aktualna wersja programu podczas wysyłki korekty rozliczenia za 2021 rok umożliwia pobranie kwoty z 2021 roku. Zgodnie z zasadami dla wysyłki korekt, należy wprowadzić kwotę z dwóch lat wstecz niż obecny rok kalendarzowy.
Jeśli wysyła Pan korektę na nieaktualnej wersji, gdzie ostatnim modułem rozliczeniowym jest za 2021 rok, to program będzie podpowiadał złą kwotę bo za 2020 rok. Proszę zobaczyć, po naciśnięciu "Szukaj", jaki rok jest przedstawiony w oknie "Import kwot autoryzujących" - "Rozliczenia za .... rok".
Jeśli wysyła Pan korektę na nieaktualnej wersji, gdzie ostatnim modułem rozliczeniowym jest za 2021 rok, to program będzie podpowiadał złą kwotę bo za 2020 rok. Proszę zobaczyć, po naciśnięciu "Szukaj", jaki rok jest przedstawiony w oknie "Import kwot autoryzujących" - "Rozliczenia za .... rok".
-
pozwolę się nie zgodzić. jeżeli wysyłam korektę za 2021r to program potrzebuje kwoty z rozliczenia za 2020 r i tej kwoty nie ma do pobrania. jest tylko kwota 2021r. w sytuacji gdy robię korektę na zasadzie edycji rozliczenia to nie ma kwoty do pobrania bo akurat to rozliczenie jest edytowane