Nowej wersji jeszcze nie zainstalowałem - więc może jest poprawione.
Ale wysyłałem teraz korektę za 2021.
Nacisnąłem szukaj kwoty przychodu do podpisu i program "szuka" jej w PITach... ale za 2020.
Powinien rozpoznawać po dacie systemowej i wysyłając coś w roku 2023 szukać przychodu (dwa lata wstecz) w PITach za 2021r.
Przychód do podpisu
-
Re: Przychód do podpisu
W aktualnej wersji program przedstawi rozliczenia zapisane za rok 2021. Aplikacja posiada na sztywno ustawiony rok minus jeden niż aktualny moduł rozliczeniowy.
-
ok. Ale tak chyba nie było we wcześniejszych latach. Mam ten program od kilku lat i na pewno nie było takich problemów wcześniej. Pokazywały się kwoty z różnych lat, z różnych rozliczeń tego podatnika. Jak w takim razie mam podpisać korektę za 2021r?
Grzesio15x09 pisze:
> ok. Ale tak chyba nie było we wcześniejszych latach. Mam ten program od
> kilku lat i na pewno nie było takich problemów wcześniej. Pokazywały się
> kwoty z różnych lat, z różnych rozliczeń tego podatnika. Jak w takim razie
> mam podpisać korektę za 2021r?
Kwoty były z różnych rozliczeń to na pewno i tak jest. Natomiast nie było ich z wielu lat. Nic nie zmienialiśmy w tym zakresie.
Aby złożyć korektę za 2021 w 2023 roku proponuję wpisać kwotę kwotę przychodu z tej skorygowanej deklaracji (sprzed skorygowania).
> ok. Ale tak chyba nie było we wcześniejszych latach. Mam ten program od
> kilku lat i na pewno nie było takich problemów wcześniej. Pokazywały się
> kwoty z różnych lat, z różnych rozliczeń tego podatnika. Jak w takim razie
> mam podpisać korektę za 2021r?
Kwoty były z różnych rozliczeń to na pewno i tak jest. Natomiast nie było ich z wielu lat. Nic nie zmienialiśmy w tym zakresie.
Aby złożyć korektę za 2021 w 2023 roku proponuję wpisać kwotę kwotę przychodu z tej skorygowanej deklaracji (sprzed skorygowania).