Wersja PRZEDPREMIEROWA
Re: Wersja PRZEDPREMIEROWA
Dzień dobry
Czy ta aktualna wersja to wersja testowa czy produkcyjna? Pytam bo program póki co "sam" nie wykrywa żadnych nowych aktualizacji...
Czy ta aktualna wersja to wersja testowa czy produkcyjna? Pytam bo program póki co "sam" nie wykrywa żadnych nowych aktualizacji...
Tutaj jest wersja "przedpremierowa", tzn. produkcyjna ale nie opublikowana. Przygotowuję premierę, trwają ostatnie ustawienia i szlify.
Wersja oficjalna już jest.
Zainstalowałem.
Jako smerf maruda brakuje mi drzewka lat kalendarzowych.
Przełączam się między latami - szczególnie rok bieżący i poprzedni.
Teraz to zaburza mój nawyk i wytrenowanie mięśniowe. Muszę się uczyć na nowo. Po drugie wydłuża to zmianę o dodatkowe kliknięcie.
Nie jest to duży problem, ale... zaburza mocno moje wieloletnie nawyki ;-)
Pracuję na dwóch oknach i w 7 na 10 przypadków otwieram rok poprzedni do porównania.
Jako smerf maruda brakuje mi drzewka lat kalendarzowych.
Przełączam się między latami - szczególnie rok bieżący i poprzedni.
Teraz to zaburza mój nawyk i wytrenowanie mięśniowe. Muszę się uczyć na nowo. Po drugie wydłuża to zmianę o dodatkowe kliknięcie.
Nie jest to duży problem, ale... zaburza mocno moje wieloletnie nawyki ;-)
Pracuję na dwóch oknach i w 7 na 10 przypadków otwieram rok poprzedni do porównania.
A gdyby tak dodać do listy rozliczeń kolumnę z rokiem rozliczenia, posortować według niej i wybrać [wszystkie lata]?
Aby dodać kolumnę trzeba kliknąć z prawej strony na takie "koło zębate" i zaznaczyć kolumnę i możliwość jej sortowania.
Aby posortować według roku trzeba z kolei po lewej stronie kliknąć na trójkącik i wybrać kolumnę z menu.
Dodam, że jest możliwość otwierania z tej listy rozliczenia w nowym oknie. Wystarczy prawym przyciskiem myszki otworzyć menu i wybrać "W nowym oknie".
Aby dodać kolumnę trzeba kliknąć z prawej strony na takie "koło zębate" i zaznaczyć kolumnę i możliwość jej sortowania.
Aby posortować według roku trzeba z kolei po lewej stronie kliknąć na trójkącik i wybrać kolumnę z menu.
Dodam, że jest możliwość otwierania z tej listy rozliczenia w nowym oknie. Wystarczy prawym przyciskiem myszki otworzyć menu i wybrać "W nowym oknie".
Jest możliwość przeglądania niektórych kwot bez otwierania rozliczenia. Dodaliśmy zakładkę "Dodatkowe" w okienku danych rozliczenia. Ilość tych danych można zwiększyć ale musimy zebrać opinie, które kwoty najlepiej byłoby dodać.
Skoro jest mowa o porównywaniu właśnie sobie pomyślałem, że można byłoby otwierać kilka takich okienek obok siebie. Wystarczyłyby dwa kliknięcia aby porównać dane z dwóch rozliczeń w dwóch okienkach obok siebie. Miało by to sens?
Skoro jest mowa o porównywaniu właśnie sobie pomyślałem, że można byłoby otwierać kilka takich okienek obok siebie. Wystarczyłyby dwa kliknięcia aby porównać dane z dwóch rozliczeń w dwóch okienkach obok siebie. Miało by to sens?
A taka porównywarka to właściwie juz jest. Wystarczy zaznaczyć interesujące kwoty aby były w kolumnach listy rozliczeń. Posortować listę latami, wybrać podatnika i porównanie gotowe.
Zainstalowałem ostatnią wersję.
Reindeksowanie stanęło 2x na 37% i program się zawiesza , trzeba wyłączyć przez managera zadań :(
Reindeksowanie stanęło 2x na 37% i program się zawiesza , trzeba wyłączyć przez managera zadań :(
Coś z 2024 rokiem nie tak.
Bez indeksowania działa 2023 i niżej.
Przy próbie naprawy z ustawień bazy ..indeksacja staje na 19% i zawiecha.
Bez indeksowania działa 2023 i niżej.
Przy próbie naprawy z ustawień bazy ..indeksacja staje na 19% i zawiecha.