Dzień dobry
Czy ta aktualna wersja to wersja testowa czy produkcyjna? Pytam bo program póki co "sam" nie wykrywa żadnych nowych aktualizacji...
Wersja PRZEDPREMIEROWA
Re: Wersja PRZEDPREMIEROWA
Tutaj jest wersja "przedpremierowa", tzn. produkcyjna ale nie opublikowana. Przygotowuję premierę, trwają ostatnie ustawienia i szlify.
Wersja oficjalna już jest.
Zainstalowałem.
Jako smerf maruda brakuje mi drzewka lat kalendarzowych.
Przełączam się między latami - szczególnie rok bieżący i poprzedni.
Teraz to zaburza mój nawyk i wytrenowanie mięśniowe. Muszę się uczyć na nowo. Po drugie wydłuża to zmianę o dodatkowe kliknięcie.
Nie jest to duży problem, ale... zaburza mocno moje wieloletnie nawyki ;-)
Pracuję na dwóch oknach i w 7 na 10 przypadków otwieram rok poprzedni do porównania.
Jako smerf maruda brakuje mi drzewka lat kalendarzowych.
Przełączam się między latami - szczególnie rok bieżący i poprzedni.
Teraz to zaburza mój nawyk i wytrenowanie mięśniowe. Muszę się uczyć na nowo. Po drugie wydłuża to zmianę o dodatkowe kliknięcie.
Nie jest to duży problem, ale... zaburza mocno moje wieloletnie nawyki ;-)
Pracuję na dwóch oknach i w 7 na 10 przypadków otwieram rok poprzedni do porównania.
A gdyby tak dodać do listy rozliczeń kolumnę z rokiem rozliczenia, posortować według niej i wybrać [wszystkie lata]?
Aby dodać kolumnę trzeba kliknąć z prawej strony na takie "koło zębate" i zaznaczyć kolumnę i możliwość jej sortowania.
Aby posortować według roku trzeba z kolei po lewej stronie kliknąć na trójkącik i wybrać kolumnę z menu.
Dodam, że jest możliwość otwierania z tej listy rozliczenia w nowym oknie. Wystarczy prawym przyciskiem myszki otworzyć menu i wybrać "W nowym oknie".
Aby dodać kolumnę trzeba kliknąć z prawej strony na takie "koło zębate" i zaznaczyć kolumnę i możliwość jej sortowania.
Aby posortować według roku trzeba z kolei po lewej stronie kliknąć na trójkącik i wybrać kolumnę z menu.
Dodam, że jest możliwość otwierania z tej listy rozliczenia w nowym oknie. Wystarczy prawym przyciskiem myszki otworzyć menu i wybrać "W nowym oknie".
Jest możliwość przeglądania niektórych kwot bez otwierania rozliczenia. Dodaliśmy zakładkę "Dodatkowe" w okienku danych rozliczenia. Ilość tych danych można zwiększyć ale musimy zebrać opinie, które kwoty najlepiej byłoby dodać.
Skoro jest mowa o porównywaniu właśnie sobie pomyślałem, że można byłoby otwierać kilka takich okienek obok siebie. Wystarczyłyby dwa kliknięcia aby porównać dane z dwóch rozliczeń w dwóch okienkach obok siebie. Miało by to sens?
Skoro jest mowa o porównywaniu właśnie sobie pomyślałem, że można byłoby otwierać kilka takich okienek obok siebie. Wystarczyłyby dwa kliknięcia aby porównać dane z dwóch rozliczeń w dwóch okienkach obok siebie. Miało by to sens?