Nie można ustawić dla wszystkich deklaracji jednolitego rozmiaru PIT-a i wpisywania danych na niebiesko. Gdybym miał wypełnić kilkanaście czy kilkadziesiąt albo i kilkaset PIT-ów to mnie by to irytowało. Po drugie - kwestia ciągłego "niezapisywania" otwartych formularzy. Tworzę zeznanie, importuję dane z zeszłego roku - muszę zamknąć ten "czysty PIT", żeby przejść do tego ubiegłorocznego, i tak w kółko. W końcu nie zapisałem właściwego PIT-a, bo już mechanicznie zamykałem te "czyste". Sądzę, że należałoby to rozwiązać inaczej.
Konieczna jest możliwość wpisania do listy KRS-ów swoich, wykasownia niepotrzebnych, sortowania ich...
No i chyba najważniejsze - gdybym miał w przyszłym roku kupić program do biura, a przymierzam się, to chciałbym mieć go wcześniej w ofercie, a nie pod koniec stycznia, a aktualizacje nie mogą spływać z mozołem, do połowy kwietnia chyba, i - czasem - psuć to, co już działało - vide wyłączenie opisu nazwiska i imienia podatnika w UPO w tym roku, najpierw te dane były, potem zniknęły, potem pojawiły się ponownie.
Drobiazgi, ale irytujące
Re: Drobiazgi, ale irytujące
muszę zamknąć ten "czysty PIT", żeby przejść do tego ubiegłorocznego,
Nie rozumiem tego. Dlaczego trzeba zamknąć? O jakie czynności chodzi?
Nie rozumiem tego. Dlaczego trzeba zamknąć? O jakie czynności chodzi?
Re: Drobiazgi, ale irytujące
Podczas importowania odznacz opcję "Twórz nowy, analogiczny zestaw formularzy"
Wtedy nie otworzy Ci się w nowym oknie i nie będziesz musiał zamykać czystego.
Wtedy nie otworzy Ci się w nowym oknie i nie będziesz musiał zamykać czystego.