fotowoltaika z dotacją
-
fotowoltaika z dotacją
Fotowoltaika w 2021 roku wydatek 18000, datacji z mojego prądu jeszcze nie ma , ale chciałbym już zrobić rozliczenie uwzględniając kwotę pomniejszoną o dotację.
Czy Us nie przyczepi się, że robię rozliczenie przed zwrotem z programu mój prąd
Pozdrawiam
Czy Us nie przyczepi się, że robię rozliczenie przed zwrotem z programu mój prąd
Pozdrawiam
Re: fotowoltaika z dotacją
nie przyczepi się, gdyby było w drugą stronę, to tak
-
A dlaczego tak myślisz ????
Pozdrawiam
Pozdrawiam
krzysiek.k120 »
...ale chciałbym już zrobić rozliczenie uwzględniając kwotę pomniejszoną o dotację.
Odlicz całą kwotę, najwyżej zwrot/dotację doliczysz w roku zwrotu w inne źródła.
Jest taka inflacja i dewaluacja pieniądza, że i tak to się opłaci....
...ale chciałbym już zrobić rozliczenie uwzględniając kwotę pomniejszoną o dotację.
Odlicz całą kwotę, najwyżej zwrot/dotację doliczysz w roku zwrotu w inne źródła.
Jest taka inflacja i dewaluacja pieniądza, że i tak to się opłaci....
Zgadzam się z tym co napisał @Wla.gle.
-
Tylko do odliczenia z dotacją brakuje dochodu, a bez dotacji styka więc wolałbym według pierwszego wariantu ( pomniejszyć o zwrot 3000 chociaż jeszcze nie wypłacili tej dotacji )
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Oczywiście później nie robię żadnych korekt ( odliczyłem przecież tyle co zostało wydane z własnej kieszeni )
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Logika w tym jest....tylko czy nie przekombinujesz ......::)).
-
To jak mam rozliczyć fotowoltaikę na kwotę 18600 jeżeli przychód-dochód jest 15919,66 ( jest jeszcze odliczenie na samochód w związku z niepełnosprawnością -2280 ), żeby nie przekombinować ????
Rozliczenie jest wspólne z drugim małżonkiem który na dochody ok.35000 i brak odliczeń
Pozdrawiam
Rozliczenie jest wspólne z drugim małżonkiem który na dochody ok.35000 i brak odliczeń
Pozdrawiam
To wróćmy do początku.....
Kto jest właścicielem/współwłaścicielem domu jednorodzinnego...
Na kogo jest wystawiona faktura....
Kto jest właścicielem/współwłaścicielem domu jednorodzinnego...
Na kogo jest wystawiona faktura....